szkoda, widzę, że wlew dla wstydliwych :lol: przecież nie ma co się wstydzić oszczędności :szeroki_usmiech
No i nie wiem co pod maską jest od LPG, czyli starannie ułożone pomijając fakt, że w benzynie wszelakie bebechy to dla mnie czarna magia (tdi jest mi prostsze) :lol:
Gratuluję uniku przed 5zł/l i daj znać po jakimś czasie jak się sprawuje, namiary na dobry warsztat muszą być na przyszłość :wink:
szkoda, widzę, że wlew dla wstydliwych :lol: przecież nie ma co się wstydzić oszczędności :szeroki_usmiech
tiaaa, jakbym się wstydził, ze zakładamy LPG to nawet bym Wam tu bąka nie puścił :lol:
taki wlew jest głównie przydatny przy nielegalnym wjeżdżaniu tam, gdzie się nie powinno wjeżdżać, żeby żaden cieć się nie przy@#$#dalał :lol: :wink:
poza tym jest to wygodne - nie trzeba się słaniać po ziemii do tego wlewu
i po trzecie - ten koras w zderzaku wygląda jednak tak sobie IMO.
ułożenie pod maską fajne, osłona silnika wchodzi, wtedy praktycznie nie ma śladu.
[ Dodano: Sro 30 Mar, 11 20:22 ]
Zamieszczone przez krzysiek13
Gratuluję uniku przed 5zł/l
ha :!:
[ Dodano: Sro 30 Mar, 11 20:24 ]
Zamieszczone przez krzysiek13
daj znać po jakimś czasie jak się sprawuje
dokładnie, ale to musimy poczekać przynajmniej parę ładnych tysięcy km, na razie można powiedzieć, że jest ok, ale wartość tego jest żadna.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
szkoda, już raz pytałem, ale nie odpowiedziałeś - gdzie montowałeś tą instalację i ile zapłaciłeś? Pytam, bo też tak po troszeńku się łamię...
no ale myśmy to zakładali w Lubiczu pod Toruniem, więc chyba dla Ciebie nieprzydatne...
instalacja do O2 minimalnie kosztuje 2100, maksymalnie 2800 i to już jest jakiś wypas o ile się orientuję.
oni tam akurat montują tylko STAGa, więc jak komuś nie odpowiada, to nie ma o czym gadać.
[ Dodano: Sro 30 Mar, 11 20:51 ]
na Twoim miejscu to uderzałbym do naszego kolegi huwe
mimo, że daleko to ja tam bym walił do niego, niestety dla mojego ojca taka jazda to już abstrakcja
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
No a ja juz głupieję: jeszcze 2-3 miesiące temu EGP mi wmawiało, że do VVTi trzeba załozyć gaz za około 3.000zł, dziś się z nimi skontaktowałem i cena spadła do około 2.550zł... W zeszłym tygodniu rozmawiałem z rozsądnym montażystą, który równiez potwierdza 3.000zł...
A z huwe się skontaktuję (zapomniałem o nim) - dzięki...
A z huwe się skontaktuję (zapomniałem o nim) - dzięki...
i będziesz miał jakąś sensowną informację
[ Dodano: Sro 30 Mar, 11 21:28 ]
napisałbym Wam resztę tych wszystkich szczegółów, ale... zgubiłem kartkę :lol:
generalnie bazuje to na STAG'u 300 plus, ISA, reduktor zawoli (?!) i reszty nie pamiętam ale wypas
butla 55L
huwe doradzał BRC lub LR, ale nie mam wyboru, skoro mam pod ręką maniaka zakładającego STAGa to wolę mu zaufać, a pan gazownik akurat wygląda na maniaka, uwielbiam takich ludzi, którzy cieszą się swoją pracą i cieszą się jeżeli mogą ją zrobić porządnie
mam taką uwagę:
wcześniej pilnie testowałem auta z LPG, żeby zobaczyć jak to w praktyce wygląda w jeździe i jeżeli chodzi o samochody takiej mniej więcej mocy w okolicach 100KM to JAK DLA MNIE ubytek mocy za każdym razem był zauważalny, więc jeśli ktoś twierdzi inaczej to śmiem twierdzić, że się myli
podobnie jest tutaj, obaj z ojcem czujemy, ze auto jest trochę słabsze, nie wiem czy to podlega jakiejkolwiek regulacji, nie sądzę, na pierwszy darmowy przegląd Ojciec zgłasza się po 1000km, wtedy poprawią mu ustawienie odbicia w butli bo wchodzi za mało gazu, nie podoba mi się trochę jeden element ułożenia instalacji pod maską, jeśli się da to też zmienimy, no i chyba tyle na razie.
z początku tylko trochę nie mogliśmy się z panem dogadać, bo zdaję się, że tutaj też rządzi cena, więc pan pytał za ile ma założyć, a ja pytałem CO poleca, a nie za ile
ale jak już się skumaliśmy, to się bardzo ucieszył, mówił, że tego zestawu praktycznie nie proponuje bo ludzie jak słyszą cenę to kończy się rozmowa :lol:
dlatego nadal będę uważał, że większość samochodów z LPG to samochody gdzie zaoszczędzono na wszystkim na czym się tylko dało, raczej w większości przypadków tak to właśnie wygląda, pewnie lepiej jednak kupić samochód bez gazu i zakładać samodzielnie jeśli już.
a w drodze powrotnej Stary dostał szału, nie mogłem za nim nadążyć :lol
to chyba ten lżejszy portfel :lol:
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
panowie ja dziś stalem się szczęscliwym posiadaczem o2 1.6 i sie teraz dalej borykam z mysla jaki gaz załozyć. wiec tak stag 300 to cena 2400 takada ( tu nie wiem jaka instalacja ale się dowiem ) też 2400 ( to tego mozna raty 0% landi renzo 3100 brc nie mogłem sie dodzwonić . co chwile słysze różne opinie i nie mogę się zdecydować... pomożecie ??
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
załóż LR ! ja to mam w swoim Tourze i jestem bardzo zadowolony - pierwszy raz w życiu czuję, że jazda autem nie wiąże się z wypchanym portfelem na PB 95.... 8)
panowie ja dziś stalem się szczęscliwym posiadaczem o2 1.6 i sie teraz dalej borykam z mysla jaki gaz załozyć. wiec tak stag 300 to cena 2400 takada ( tu nie wiem jaka instalacja ale się dowiem ) też 2400 ( to tego mozna raty 0% landi renzo 3100 brc nie mogłem sie dodzwonić . co chwile słysze różne opinie i nie mogę się zdecydować... pomożecie ??
Ja mam LR Omegasa w 1,6 i jest super. Prz strojeniu instalacji na hamowni na benzynie miał 106KM (katalogowo 102) a na gazie 104 (a w Golfie z takim samym silnikiem miałem odpowiednio 110KM i 105KM). Maksymalny moment niższy o jakieś 3-4 NM, ale w całym zakresie obrotów niemal cały czas taka sama różnica (wykres idealnie leciutk przesunięty w dół)
Do 1,6 wystarczy reduktor LI02 i wtryski czarne MEDy.
Tak jak kolega blackrs ma w profilu 1,8T to wtedy już reduktor IG1 (jakaś jego wersja odpowiednia), który jest 2x droższy od LI02 (ale LI02 jest do 140KM chyba tylko), no i przy turbo to raczej MEDy białe (w przypadku Omegasa).
Ostatnio natomiast do STAGa fachowcy polecają wtryskiwacze HANA
no ale ta landi jest o tyle lepsza i zagwarantuje mi dłuższą żywotność ze warto dopłacic 700 zł w porównaniu do staga? te 700 zawsze zostanie na kolejne filtry itd
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
no ale ta landi jest o tyle lepsza i zagwarantuje mi dłuższą żywotność ze warto dopłacic 700 zł w porównaniu do staga? te 700 zawsze zostanie na kolejne filtry itd
Landi jest najbardziej rozpowszechniona na forum i przypadki, ze ktos na nia narzekal sa nieliczne - ja pamietam tylko jeden i OIDP wina lezala po stronie montazu w ASO.
Wg mnie ważniejszym kryterium przy wyborze instalacji w celu zagwarantowania długiej bezproblemowej żywotności jest fachowość przyszłego serwisu. Dowiedz się który serwisant LPG w pobliżu ma dobrą opinię i z nim wybierz instalację do swojego samochodu.
Wg mnie ważniejszym kryterium przy wyborze instalacji w celu zagwarantowania długiej bezproblemowej żywotności jest fachowość przyszłego serwisu. Dowiedz się który serwisant LPG w pobliżu ma dobrą opinię i z nim wybierz instalację do swojego samochodu.
ja właśnie tym się kierowałem.
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz